Grand Prix Diest Rc Drift Demo Runs

02
Sep 2018
Sunday

Nicky’s Catwalk organiseert in samenwerking met driftworx rc Tessenderlo een Demo van rc driften dat ontstaan is in Japan en meer aan populariteit aan het winnen is in Europa, en om zo kennis te laten maken met het driften organiseert Nicky’s een Demo run op de grote Markt van Diest.

 

Miniatuurwagens zorgen voor maxi spektakel

Ronkende motoren, onmogelijke obstakels en een serieuze dosis show! Dat zijn de ingrediënten die je zondag 2 september ’18 terugvindt op de Grote Markt van Diest. Miniatuurwagens zullen er Rc driften en Rockcrawlen, 2 unieke disciplines die dankzij autofanaat Marc Smets van Nicky’s Catwalk voor het eerst aan het Belgische publiek getoond worden.

DRIFTEN EN SHOWEN
De allermooiste bochten pakken, dat is waar het bij Rc driften om draait. De discipline ontstond zo’n 20 jaar geleden in Japan en wordt nu voor het eerst getoond aan het Belgische publiek. Het afstellen van deze hyperrealistische miniatuurwagens vergt heel wat ervaring, net als het besturen ervan. Anders dan bij de meeste races is snelheid geen allesbepalende factor, ook de drifthoek en de nodige dosis show zullen bepalen wie er op 2 september wint in Diest.

SNELHEID EN SOUPLESSE
Daarnaast ziet u die dag enkele fascinerende rotscrawlers aan het werk. Indrukwekkende miniatuurwagens trotseren rotsformaties om u tegen te zeggen. Deze berggeiten met een motortje combineren offroad snelheid met kracht en souplesse om zo de meest ondenkbare obstakels te verteren. Deelnemers van de races maken kans op een prijzenpot van meer dan 5000 euro!

PETER BERT LONGIN
Houdt u van snelle wagens? Dan klinkt de naam Bert Longin u ongetwijfeld bekend in de oren. Deze Belgische trots is al bijna 20 jaar autopiloot op topniveau. Dat hij van auto’s houdt, is een understatement. Longin twijfelde dan ook geen seconde om peter te worden van dit ronkende event. Marc Smets van Nicky’s Catwalk organiseert het unieke gebeuren in samenwerking met Stad Diest. Zin in een portie spektakel op zondag? Zak dan op 2 september zeker af naar de Grote Markt van Diest of het terras van Nicky’s Catwalk. Miniatuurwagens zorgen voor maximale show, eet- en drankstandjes stillen uw honger en dorst.

Datum: 2 september 2018
Locatie: Grote Markt, Diest
Uur: 10:00 – 18:00

No Comments

Geef een antwoord